En bløtkake med nyplukkede bær er godt om sommeren.
Sukkerbrød2dl økologisk hvetemel
1dl kokosblomstsukker*
3ts no egg* og 6ss vann
2ts bakepulver
600ml soyafløte (krem)
Jordbær, bringebær, ananas og blåbær til pynt.
Fremgangsmåte
Bland hvetemel, sukker og bakepulver i en bolle.
Rør 3ts no egg og 6ss lunkent vann sammen i en kopp, og hell det i røren.
Visp deretter sammen alle ingrediensene til sukkerbrødet til en jevn og fin røre.
En liten overraskelse:
Når ingrediensene tas i bollen er alle lyse, men idet man begynner å vispe blir røren umiddelbart sjokoladebrun :-)
Smør en liten springform med diameter 18cm og hell røren i. Det går fint å bruke
bakepapir i bunnen og kun smøre den nederste halvdelen av sidene.
Sukkerbunnen hever seg ikke så mye.
Stek sukkerbunnen på 175 grader i rundt 40 minutter i midten av ovnen.
Kjenn etter med en tynn trepinne, og sett den så til avkjøling på en rist.
Når sukkerbunnen er avkjølt:
Skjær forsiktig av den tynne skorpen på toppen og dynk sukkerbrødet med
ananassaft eller appelsinjuice, så den blir litt saftigere.
Pynte kaken :-)
Visp soyakremen og smør den på toppen og rundt kaken. Om du ønsker,
kan du også dekorere med fine kremtopper.
Pynt kaken deretter med sommerens friske bær og solgul ananas :-)
Servering
Kakestykkene serveres på asjett med litt bringebær og sitronmelisseblader.
Om oppskriften
*Kokosblomstsukkeret kan om ønsket, reduseres til 0.75dl.
*No egg er ikke økologisk.
*Soyafløten bør stå i kjøleskapet noen timer før den piskes til krem.
*Kremborden nederst på kaken kan byttes med en blåbær eller bringebærbord.
Kakedekorasjonen er inspirert av den flotte kremkaken til frukt.no.
BildeDet er virkelig morsomt å kunne lage noen lignende uten egg og kremfløte eller
andre ingredienser fra dyr.