Bløtkake med bær og soyakrem

En bløtkake med nyplukkede bær er godt om sommeren. 

Sukkerbrød
2dl økologisk hvetemel
1dl kokosblomstsukker*
3ts no egg* og 6ss vann
2ts bakepulver

600ml soyafløte (krem)

Jordbær, bringebær, ananas og blåbær til pynt.

Fremgangsmåte
Bland hvetemel, sukker og bakepulver i en bolle.
Rør 3ts no egg og 6ss lunkent vann sammen i en kopp, og hell det i røren.

Visp deretter sammen alle ingrediensene til sukkerbrødet til en jevn og fin røre.

En liten overraskelse:
Når ingrediensene tas i bollen er alle lyse, men idet man begynner å vispe blir røren umiddelbart sjokoladebrun :-)

Smør en liten springform med diameter 18cm og hell røren i. Det går fint å bruke
bakepapir i bunnen og kun smøre den nederste halvdelen av sidene. 
Sukkerbunnen hever seg ikke så mye.

Stek sukkerbunnen på 175 grader i rundt 40 minutter i midten av ovnen. 
Kjenn etter med en tynn trepinne, og sett den så til avkjøling på en rist.

Når sukkerbunnen er avkjølt:
Skjær forsiktig av den tynne skorpen på toppen og dynk sukkerbrødet med 
ananassaft eller appelsinjuice, så den blir litt saftigere.

Pynte kaken :-) 
Visp soyakremen og smør den på toppen og rundt kaken. Om du ønsker, 
kan du også dekorere med fine kremtopper. 
Pynt kaken deretter med sommerens friske bær og solgul ananas :-)

Servering
Kakestykkene serveres på asjett med litt bringebær og sitronmelisseblader.

Om oppskriften
*Kokosblomstsukkeret kan om ønsket, reduseres til 0.75dl.

*No egg er ikke økologisk.

*Soyafløten bør stå i kjøleskapet noen timer før den piskes til krem.

*Kremborden nederst på kaken kan byttes med en blåbær eller bringebærbord.

Kakedekorasjonen er inspirert av den flotte kremkaken til frukt.no. Bilde
Det er virkelig morsomt å kunne lage noen lignende uten egg og kremfløte eller 
andre ingredienser fra dyr.


 
 
SØK Butterfly Season