Når kålen skjæres i tynne strimler og marineres, får den en myk og saftig konsistens.
Ingredienser 2 porsjoner
4 grønnkålblader
1 1/2ts olivenolje
1 1/2ts frisk sitron juice
1/8 ts salt
1/2 rød paprika i biter
1ss pinjenøtter
1ss oliven i skiver
dash pepper (valgfritt)
Fremgangsmåte
Fjern stilken fra bladene.
Rull grønnkålbladene sammen og skjær dem i tynne strimler. Skjær strimlene deretter over på midten så de ikke blir for lange.
Legg kålen i en stor bolle og tilsett olivenolje, sitronjuice og salt.
Bland det godt med hendene dine så oljen kommer inn i de grønne bladene.
Tilsett paprika og pinjenøtter og bland forsiktig.
La bollen stå i 10 minutter i romtemperatur før servering.
Servering
Salaten kan serveres som tilbehør til patéer og middagsretter.
*Kålen kan oppbevares i kjøleskapet i tre dager i en lukket beholder.
La den bli romtemperert før servering.
Oppskrift: Jennifer Cornbleet, California (Engelsk navn: Mediterranean Kale.)