Frukt & Grønt

Frukt og grønt i alle regnbuens farger... 

Frukt og grønnsaker smaker godt og inneholder mange verdifulle vitaminer og mineraler, ikke minst C-vitamin som man finner i både appelsiner, paprika og poteter. Og mye rensende vann, foruten fiber som hjelper til med fordøyelsesprosessen.

Ifølge de nye kostrådene, anbefales det å spise 5 porsjoner med grønnsaker, frukt og bær per dag, halvparten med grønnsaker. Én porsjon er 100 gram; et variert utvalg av grønnsaker, frukt og bær i alle regnbuens farger som rødt, grønt, gult, orange og blått. I likhet med litt nøtter ved siden av.

Nøtter og frukt passer godt sammen. Både hasselnøtter, valnøtter, mandler og andre er gode kilder til protein, og de nøytraliserer litt av fruktosen som finnes i frukten, jo mer jo modnere frukten er. 

Grønnsakene gjør på sin side tallerkenen fargerik og innbydende og kan spises både til frokost, lunsj og middag. Foruten som mellommåltid i løpet av dagen, i form av noen gulrøtter, biter med kålrabi eller små tomater. Også de sammen med en skål med nøtter.

 
 
SØK Butterfly Season