500g grønne linser1 pose grønnsaksuppe
2 gulrøtter
2 poteter
2ss olivenolje
Legg linsene i en stor kjele og skyll dem godt. Tilsett vann til 3-4cm over linsene.
Hell grønnsakssuppens innhold opp i.
Kok opp under omrøring og spe på mer vann ved behov.
La retten småkoke under lokk i 30min.
Skrell og skjær grønnsakene i biter og legg dem i gryten når retten har kokt i rundt 20 min.
Rør i olivenoljen.
Serveres med flatbrød eller rundstykker.
Dette er både en lettlaget og mettende middagsrett med mye proteiner. Grønnsaksuppen gir den en god smak med urter som timian og havsalt.
Retten kan også lages med vegetabilsk buljong.
Oppskriften gir 4-5 porsjoner.
Om man ønsker å lage en mindre porsjon er forholdet:
1 del linser og 2 deler vann. 1 dl linser gir 3 dl kokte linser
Retten smaker også godt med løk og andre grønnsaker.