Linserett

500g grønne linser
1 pose grønnsaksuppe
2 gulrøtter
2 poteter
2ss olivenolje

Legg linsene i en stor kjele og skyll dem godt. Tilsett vann til 3-4cm over linsene.
Hell grønnsakssuppens innhold opp i.
Kok opp under omrøring og spe på mer vann ved behov.
La retten småkoke under lokk i 30min.
Skrell og skjær grønnsakene i biter og legg dem i gryten når retten har kokt i rundt 20 min.
Rør i olivenoljen. 

Serveres med flatbrød eller rundstykker.

Dette er både en lettlaget og mettende middagsrett med mye proteiner. Grønnsaksuppen gir den en god smak med urter som timian og havsalt. 
Retten kan også lages med vegetabilsk buljong. 

Oppskriften gir 4-5 porsjoner.

Om man ønsker å lage en mindre porsjon er forholdet: 
1 del linser og 2 deler vann. 1 dl linser gir 3 dl kokte linser

Retten smaker også godt med løk og andre grønnsaker. 




Grønnsakswok                                                                                    Spagetti med sopp



Potetmos                                                                                              Gulrotstuing                                                                                                                                                                                     


Mais                                                                                                      Naturris



 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season