Banan muffins

2 kopper bokhvetemel
1 kopp hvetemel
3 ts bakepulver

En stor moden most banan eller to små

1 1/2 kopp rismelk 

1 kopp = 2 dl mel eller melk


Og slik er fremgangsmåten:

Varm ovnen til 180 grader.
Bland melet og bakepulveret i en bolle og lag en fordypning i midten.
Mos bananen med en gaffel i en egen bolle.
Tilsett deretter melken og den moste bananen i melet og bland ingrediensene godt.

Fyll så deigen i 12 muffinsformer og bak dem midt i ovnen i 20-25 minutter 
- til de har en gyllen farge og muffinstoppene går opp ved lett press.

Oppskriften kan også lages med ren siktet hvete eller litt lettkokt havremel.

Den modne bananen gir muffinsen en søt smak. Om du ytterligere ønsker en søtere smak, kan du tilsette rosiner eller 1-2 spiseskjeer med agavesirup.

Bokhvete inneholder mye næring og er naturlig glutenfri og lett fordøyelig. I tillegg har den liten smak og er ikke syredannende. Slik sett er bokhveten et godt alternativ til hvetemelet. Muffinsen hever seg også godt, til tross for at bananen utgjør en stor del av deigen. Bananen gir baksten en nydelig smak :-)
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season