Grisenes liv


I landbruket står grisene innestengt, tett i tett, i binger inne i en bygning, uten noen gang å få komme ut. Som følge av det intense driften dør rundt 25% av grisungene etter fødselen.

I naturen avvennes grisungene gradvis fra moren til de er rundt 6 måneder. I landbruket tas de helt plutselig fra henne etter 4 uker. Grisungene begynner da å suge på ørene og halene til hverandre, noe som medfører smerter og sår.

Grisungene kastreres som små for at det ikke skal lukte kjønnslukt av kjøttet deres. Tidligere ble kastreringen gjort uten bedøvelse. I dag er det pålagt med lokalbedøvelse. Men grisungene får ingen smertestillende midler i dagenen som følger, og må gå alene med de åpne sårene til de gror.

Årlig slaktes det rundt 1,5 millioner griser i Norge.




Ku og kalv                                                                                  Sau og lam


Geiter                                                                                         Griser


Burhøns                                                                                     Kyllinger

 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season