Desember og førjulstid

Mange av dere har nok allerede begynt å pynte huset med juleblomster som asalea, svibler og julegleder og tatt frem adventsstaken og tent lys. Førjulstiden kan være veldig fin, spesielt når snøen ligger hvit og lyser opp naturen utenfor. Om du har mye å gjøre før jul, og føler dagene går for fort, så har jeg et godt råd: forsøk å være i nuet. Det vil fylle deg med ro og overskudd. Når du lager mat, istedenfor å la tankene dine gå til alle julepakkene som må kjøpes, huset som skulle vært vasket og andre ting du føler skulle ha vært gjort, prøv i steden å være der du er. Se på måltidet du lager istand, som de friske og fine grønnsakene til middagen, og prøv deretter å rette oppmerksomheten din på maten når du spiser. Ved alltid å ha tankene et annet sted enn der man er blir man fort sliten. Ved å være i nuet fylles man med ro og slapper mere av - og ikke minst, fylles av glede ved det man gjør. På det vis kan adventstiden bli en hyggelig og koselig tid. 

Og husk, tradisjoner kan lett endres. Om du ønsker å gjøre ting enklere i år kan du fint gjøre det.

Der vi kan kose oss og slappe av i desember, er førjulstiden vond for mange dyr. Pinnekjøttet, ribben og skinken, er i dag levende dyr som skal gjennom smerten og redselen som venter dem på slakteriene. I et bilag til et ukeblad denne uken, om julemat, presenteres pinnekjøttet som «Kjærlighet på pinner». For de av oss som har medfølelse for dyrene, er det til tider ufattelig å oppleve hvor liten omtanke som vises for dyrenes lidelser.

Ved å velge å ha en vegetarisk jul i år, nærer du kroppen din med sunn plantemat samtidig som du hjelper dyrene. Og julemenyen kan fortsatt inneholde mange av de kjente rettene. Ofte handler det bare om å bytte ut kjøttet, meieriprodukter og egg. Mange vegetarianere spiser nøttestek på julaften, servert med kålrabistappe og kokte poteter, og har riskrem med bringebærsaus til dessert. (Nøttesteken lages, som navnet tilsier, av nøtter som hovedingrediens, kålrabistappen med plantemelk og plantemargarin og riskremen med soyakrem.) En annen god dessert i julen er frisk fruktsalat servert med soyakrem.

I juledagene kan det også smake godt med enkle salater med avocado og grønnsaker, fargerike smoothier med frukt og grønt - og etter skituren, en kopp med varm kakao laget med rismelk. Et fruktfat og en skål med nøtter på kjøkkenbenken hører også julen til. Sammen med juleblomstene  i vinduskarmen, blir julestemningen varm og god. En dyrevennlig jul er en vakker jul på alle vis.

                                                             Ønsker dere alle en fin førjulstid og god jul!Du kan lese mer om julen på Butterfly Season


 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season