Råkost

Det beste er å spise grønnsakene slik de er fra naturens side, uten å koke eller tilberede dem, bare skrelle dem og nyte smaken. På det vis får man også i seg mest av næringen. Tallerkenen på bildet er fylt med gulrøtter, blomkål, kålrabi, brokkoli, tomater og paprika, med en frisk avokadokrem til dipp. Sukkererter passer også godt til å spises på dette vis, i likhet med rødbeter og neper.

Rå grønnsaker er basiske og godt for kroppen. Ved koking omdannes de og mister mye av denne verdifulle egenskapen. 
Det kjennes lett om man spiser en rå og en kokt potet, eller en rå og en kokt gulrot sammen. 

Gleden ved å spise rå grønnsaker er at man opplever den livgivende delen, selve livskraften deres. 
Mens ernæringsvitenskapen i dag kun måler vitaminer, mineraler og antioksidanter, er det ingen tvil om at grønnsakene også har en livskraft i seg når de høstes og tas opp av jorden. Om man i en perioder spiser mye råkost, vil man umiddelbart savne den når man får servert kokte poteter og gulrøtter - fordi man kjenner at den livgivende delen til grønnsakene er borte.

Et par rå gulrøtter og noen skiver med kålrabi kan lett spises som mellommåltid, i likhet med en råkostsalat til lunsj med avokado og andre grønnsaker man liker. Og om du vil, kan du jo også prøve noen blomkålbuketter og litt brokkoli ... Det smaker godt :-)
 
 
SØK Butterfly Season