En smakfull postei med gulrotens varme og fine farge. Laget med spirede linser.
2dl grønne linser
8dl vann
Skyll linsene og bløtlegg dem i 12 timer.
Skyll dem deretter igjen, og la de spire i 2 dager (skyll morgen og kveld).
Linsene vil 3-4 dobles i størrelse.
Etter spiringen:
6-7dl spirede linser
2 gulrøtter
2ss hasselnøtter/planteolje
1dl vann
1-2ts sitronsaft
1-2ts havsalt
litt pepper
Fremgangsmåte:
Legg de spirede linsene i blenderen sammen med gulrøttene, oppdelt i biter.
Tilsett vann, sitronsaft, nøtter og krydder.
Start blenderen og spe forsiktig på med mer vann ved behov.
Blend til en jevn og glatt postei.
Oppskriften gir en skål med linsepaté.
Servering
Posteien smaker godt på flatbrød og som tilbehør til en salat.