Dagens landbruk

Familien min hadde tidligere en hytteeiendom med seks mål dyrket jord som de leide bort til en bonde på en av gårdene i nærheten. Bonden lot kuene sine gresse på jordet. Hva hun gav dem av fór var alt annet enn dyrevennlig. Kuene hadde kontinuerlig diaré som stinket forferdelig og spredde seg i luften rundt jordene. 
Slik var livet deres, kontinuerlig diaré, selv om sommeren når de gikk ute i det fri.

Hytta lå ved to dalfører hvor det var mye gjøk. Fuglene forsvant etter hvert som bøndene tok i bruk sprøytemidler på kornet og avlingene sine. Føden som skulle være ren og fin og nære fuglene, ble med ett skadelig. Sprøytemidlene gjorde at eggene til gjøken fikk så skjøre skall at de ikke lenger kunne føre frem fugleungene sine. På det vis ble gjøken borte fra dalførene som skulle vært deres naturlige hjem.

Og dette kornet ble solgt - og selges fortsatt i dag - til barnefamilier som sunn, norsk kost, i likhet med melkeproduktene fra kuene, uten at noen innen ernæringsfaget eller helsevesenet reagerer.

Sprøytemidler lar seg ikke vaske bort, heller ikke stoffene i kraftfóret og all antibiotikaen som kyrne jevnlig får, som følge av jurbetennelse og annet. Det bringes videre til melken og kjøttet.
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season