En middag bestående av kokte grønnsaker passer godt en dag imellom, som her hvor menyen består av:
potetmos
gulrøtter
kålrabi
brokkoli
erter
Kok grønnsakene og legg dem på asjetten sammen med potetmosen.
Saus
Smelt 3-4ss smør, hell det i en liten skål og sett den i midten på tallerkenen.
Servering
Serveres med et glass med rent, friskt vann!
*Denne asjetten fikk jeg selv en gang servert på et høyfjellshotell.
Mens venninnen min bestilte fra menyen, ønsket jeg en vegetarmiddag. Resultatet var gledelig. Det er fantastisk å se hva kokker greier å trylle frem!
Asjetten var delikat med små kokte poteter og kjøkkenets utvalg av grønnsaker;
rosenkål, sukkererter, gulrøtter, snittebønner, blomkål, salatblad ... alt nydelig
anrettet rundt skålen med smør. Sjelden har en tallerken fått så mye opp -
merksomhet fra omgivelsene, som da den ankom bordet. Det var gøy!