
Den friske, grønne fargen til brokkoli er livgivende og rik på vitaminer og mineraler som jern. I tillegg inneholder brokkoli proteiner og metter godt.
Ingredienser til suppen er:
1 brokkoli
2 gulrøtter
1 skive kålrabi
2 poteter
1dl grønne erter
1 bunt persille
litt purre, grønn del*
alfa-alfaspirer
5 salatblader
3ss valnøtter
1ss planteolje
1ss sitronsaft
1ts havsalt
1ts urtekrydder
litt pepper
og 8dl vann
* Velg mengde purre ut ifra hva du liker og magen din tåler av rå løk.
Oppskriften gir rundt 1.5liter med suppe.
Fremgangsmåte:
Vask og skrell grønnsakene, del dem i buketter og biter, og legg dem i blenderen.
Tilsett så sitronsaft, olje, krydder, vann og nøtter. Vannet skal gå opp til toppen
av grønnsakene, tilsett mer vann ved behov.
Blend til konsistensen er kremaktig og fin.
Servering
Suppen serveres nylaget og frisk :-)
*Med både brokkoli og grønne erter er suppen rik på proteiner.