sitron og lime...
Oppskrift
4dl mandler uten skall
3-4ss sukker fra kokosblomsten
2ss Happy Delight*
1-2ss vann
*Happy Delight er tilsatt sitrusfrukt. Man kan også bruke en nøytral planteolje og tilsette 1-2ts sitronsaft.
Fremgangsmåte:
Legg mandlene i blenderen, og mal dem ved jevnlig å stoppe og ta ned belegget på innsiden med en slikkepott. (Det beste er å male de i en kvern først.)
Når mandlene er finmalte, tilsett sukker og olje.
Blend til en myk og fin marsipankonsistens.
Tilsett vann ved behov, en teskje om gangen. Prøv deg forsiktig frem, så konsistensen ikke blir for bløt.
Og smak til med sukker.
Lag runde marsipanboller og rull dem i kokos, eller form marsipanbrød.
Oppskriften gir 20 små marsipankuler.
Servering
Marsipanen serveres på et fat, pyntet med appelsin.
minutter, for så å ta skallet av. Vannet må være nær kokepunktet. Skyll deretter
mandlene og legg dem til tørk i 12-24 timer, før de males.
*Man kan også bruke mandler med skall, om de er rene.
med sukker fra kokosblomsten.