Frokost
Brødmåltidet kan suppleres med:- 1 glass appelsinjuice
- 1 eple
- En gulrot
- En liten salat
Havregrøten kan spises med:
- Bananskiver og rosiner, eller epleskiver og mandler
Lunsj
- Råkostsalat med avocado, grønnsaker, tofu og nøtter
- Pitabrød med salat, revne gulrøtter, mais, tomater, spirer og tofu
- En gulrot til brødmåltidet
Middag
- Poteter og grønnsaker som gulrøtter, snittebønner, sukkererter og broccoli på 3/4 av tallerkenen.
- Grønnsakssuppe med oppskårne poteter, gulrøtter, kålrabi og soyabønner
- Grønnsakslapskaus med linser
- En råkostsalat ved siden av middagen
- Fruktsalat til dessert
Kvelds
- Brødskiver med banan
- Grønnsaksbolle med rester fra middagen
- Kalde, kokte poteter med smør og salt
Mellommåltider kan bestå av:
En gulrot, et eple, en appelsin eller en banan, sammen med en håndfull nøtter.
Frukt & grønnsaker kan puttes inn over alt. Det beste er å ta med seg noen skrelte gulrøtter og litt frukt i bagen når man går hjemmefra om morgenen, som to gulrøtter, et eple og en banan. Da blir de lett tilgjengelige når du trenger dem. Ta også gjerne med deg en flaske med rent vann, så har du alt du trenger for hånden mellom måltidene.
Nøkkelord; Frukt & grønnsaker - Ernæring