Fordelene ved å spise råkost
Råkost innebærer at man spiser en høy andel av frukt og grønnsaker, nøtter og frø, og spiret korn og belgvekster.
Frukt og grønt inneholder mye næring i form av vitaminer og mineraler, foruten fiber og nyttige enzymer. Råkosten sies også å være lettere å fordøye enn kokt mat, som følge av enzymene. Enzymene i råkosten hjelper kroppens fordøyelsesenzymer i å spalte maten så kroppen kan nyttiggjøre seg av den.
Jo flere enzymer maten vår inneholder, jo større opptak av næring. Det er nok noe av grunnen til at de som går over til råkost får mer energi, en finere hud og ofte ser yngre ut enn alderen tilsier. Fordi en større del av den økologiske og næringsrike kosten absorberes og nyttes i kroppen.
Frukt og grønt inneholder også mye vann som virker rensende for kroppen.
I tillegg smaker den godt og er lett å tilberede.
Mange mikronæringsstoffer, som vitaminer, skades ved koking på høy temperatur.
Enzymene er også sensitive for varme og ødelegges lett. Ved å spise grønnsakene
rå bevares mer av næringen.