Positiv utvikling

Når det gjelder salg av økologiske grønnsaker og frukt, har det på kort tid skjedd en stor og gledelig utvikling. 

Det er ikke så mange år siden man måtte gå til en helsekostbutikk for å få kjøpt økologiske varer. Til noen Helios-butikker rundt om i Oslo, som mest av alt så ut som små potetkjellere, hvor man kunne kjøpe økologiske grønnsaker, frukt og nøtter, foruten økologisk mel til brødbaking. Og hvor grønnsakene, som poteter og gulrøtter, var så dekket med jord at man vel hjemme, måtte gå direkte til vaskerommet og skylle av dem, for ikke å tette sluket i kjøkkenvasken. Til i dag hvor de samme grønnsakene kan kjøpes rene og nyskylte i de fleste av landets butikker. TiInærmet over alt, som følge av kundenes økende bevisshet og etterspørselen etter sunn og ren mat. Det er igjen interessant å se hvordan aktørene retter seg etter - og innfrir markedets ønsker.

Endringen har vært morsom å følge og viser at utviklingen går i riktig retning.

Men enda gjenstår det litt. Der utvalget til Helios bestod av norske produkter, kommer ofte frukten, som de økologiske eplene i supermarkedet, fra land på den andre siden av jorden. Grønnsakene kommer også ofte fra utlandet. Så det neste er å fylle hyllene med norske varer. Så raskt som utviklingen til nå har gått, vil det nok også etter hvert kunne la seg realisere, om vi etterspør det.
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season