Tørket frukt

Tørket frukt er godt sammen med nøtter og mandler. 

Utvalget er stort og består av både fiken, dadler, svisker og rosiner, i tillegg til goji bær og andre sorter som har kommet de siste årene.

Den tørkede frukten kan brukes til mye. Mens noen liker å spise den som den er, bruker andre dem i matretter som frokostblandinger, kaker, boller, konfekt og som tilbehør til grøt.

Fikenene smaker også godt når de legges i vann. Om du legger to fikener i et glass om kvelden, og heller over litt vann, så det såvidt dekker frukten, kan du drikke det søte vannet og spise frukten morgenen etter. Fikener får en rikere og fyldigere smak når de bløtlegges, noe som gir en frisk og fin start på dagen. Svisker egner seg også godt til å legges i bløt, som med fikenene blir de mykere, saftigere og større, noe alle vet som har spist sviskegrøt.

Om du trenger litt ekstra energi i løpet av dagen, kan det være lurt å ta med seg en pose med tørket frukt - og nøtteblanding når du går hjemmefra om morgenen. Da får du både oppkvikkende fruktsukker fra den tørkede frukten og proteiner som holder energien ved like fra nøttene. Blandingen kan du enten lage selv eller kjøpe i en helsekostbutikk. 
 
 
SØK Butterfly Season