Varm grønnsaksrett

Om vinteren er det hyggelig å kose seg med noe varm mat. En grønnsaksgryte er både næringsrik og morsom å lage. Man kommer fort i godt humør ved synet av de fargerike grønnsakene.

Grønnsaker som er fine å bruke er:
- Poteter
- Gulrøtter
- Kålrabi
- Hodekål
- Purre

Og fremgangsmåten er lett:
Skrell og skjær grønnsakene, med unntak av kålen i terninger. Kok dem i vann i ca 10 min.
Skjær kålen i strimler og legg dem opp i gryten. Kok videre i 5 min til.
Krydre med salt og pepper.

Om du ønsker å lage lapskaus, bruker du lite vann, om du vil ha en suppe tilfører du mer.

Bønner og linser gjør retten mer mettende, mens grønnsaksbuljong gir den mer smak. 
Her er det bare å velge.

Serveres varm med flatbrød og plantemargarin. Velbekomme!

 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season