En smakfull rett med saus laget av pinjenøtter, paprika og sjampinjong.

2 medium squash, 500g 2 porsjoner
1ts havsalt
Saus
1dl pinjenøtter
1dl sjampinjong
1dl tomater
1dl rød paprika
1ss sitronsaft
1/2ss tamari soyasaus
1/2ss dulse*
1ss frisk persille
Fremgangsmåte
Lag fine spagetti-strimler av squash. Legg dem i en stor bolle,
strø salt over og bland det godt. Sett bollen så til side.
Mal pinjenøttene i en kvern.
Legg dulseflakene i vann i 1-2min.
Del tomater, paprika og sopp i små biter. Legg dem så i blenderen sammen
med resten av ingrediensene, med unntak av pinjenøttene.
Blend til alt er blandet og tilsett nøttene.
Blend til en tykk og kremaktig saus.
Servering
Spagetti og saus serveres nylaget :-)
*Spagettien kan også lages av agurk, som vist på bildet.
*Dulse er en tørket sjøplante som salter maten. Rik på mineraler.