Valnøttpaté med hvitløk

Nøttepostei med urter og hvitløk dufter og smaker godt.

4dl valnøtter
1 liter vann (bløtlegging)

2ts urtekrydder
1ts hvitløk
litt pepper

2-6ss vann

Bløtlegg valnøttene i vann, i 12 timer.

Etter bløtleggingen:
Hell av vannet og skyll nøttene.

Finmal nøttene i en mandelkvern.

Legg nøttemassen i blenderen, tilsett krydder og 2ss vann.
Blend i ett minutt.

Tilsett mer vann, 1teskje av gangen, til nøttekremen har riktig konsistens. 
(Nøttene inneholder allerede vann etter bløtleggingen.)

Oppskriften gir en liten skål med nøttepaté.

Servering
Serveres på brødskiven eller som en smakfull dipp til rå grønnsaker.


*Valnøtter er en god kilde til Omega-3.

 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season