1dl grønne linser
5dl vann
Skyll linsene og bløtlegg dem i 12 timer.
Skyll dem så igjen, og la de spire i 2 dager (skyll morgen og kveld).
Linsene vil 3-4 dobles i størrelse.
Ingredienser til suppen etter spiring:
4dl spirede linser
1 gulrot
4 brokkolibuketter
1 potet
1 skive kålrabi
2 ss valnøtter/planteolje
1ss sitronsaft
1ts havsalt
1ts hvitløk
litt pepper
3-4dl vann
Fremgangsmåte:
Legg de spirede linsene i blenderen sammen med grønnsakene,
delt i biter og buketter.
Tilsett vann, sitronsaft, nøtter og krydder. Smak til med mer, om ønsket.
Blend til en jevn og glatt suppe.
Oppskriften gir 1-2 skåler med suppe.
Servering
Suppen serveres nylaget med flatbrød.
*Av krydder kan man også bruke tomat, paprika, basilikum etc.
*Linser inneholder mye protein, i likhet med brokkoli, noe som gjør at suppen
metter godt.