Linsesuppe

En næringsrik suppe med spirede linser.                  

1dl grønne linser
5dl vann

Skyll linsene og bløtlegg dem i 12 timer.
Skyll dem så igjen, og la de spire i 2 dager (skyll morgen og kveld).
Linsene vil 3-4 dobles i størrelse.

Ingredienser til suppen etter spiring:
4dl spirede linser
1 gulrot
4 brokkolibuketter
1 potet
1 skive kålrabi

2 ss valnøtter/planteolje

1ss sitronsaft
1ts havsalt 
1ts hvitløk 
litt pepper

3-4dl vann

Fremgangsmåte:
Legg de spirede linsene i blenderen sammen med grønnsakene, 
delt i biter og buketter.
Tilsett vann, sitronsaft, nøtter og krydder. Smak til med mer, om ønsket.

Blend til en jevn og glatt suppe.

Oppskriften gir 1-2 skåler med suppe.

Servering
Suppen serveres nylaget med flatbrød.


*Av krydder kan man også bruke tomat, paprika, basilikum etc.

*Linser inneholder mye protein, i likhet med brokkoli, noe som gjør at suppen 
  metter godt.


 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season