Lasagne

Tomatsaus                                           2 små porsjoner
3 store tomater
3 soltørkede tomater, bløtlagt*
1dl rød paprika

2ss olivenolje
1/2ss frisk oregano
1/2ts paprikapulver
1/2ts hvitløk
1/2ts havsalt

1stor gulrot
1 middels squash

Marinerte sopp
8 sjampinjonger
1ts tamari soyasaus
1ts olivenolje
litt pepper

*eller 3ss tomatpulver

En springform med diameter 12cm

Fremgangsmåte
Del tomatene i to, ta ut frøene og del dem i biter. 
Legg tomater og paprika i blenderen og tilsett olivenolje, oregano, paprikapulver, hvitløk og salt.
Blend til saus.
Sett sausen til side i ti minutter.

Skjær soppen i små biter og legg den i en skål med tamari soyasaus og litt pepper. 
Bland ingrediensene godt med en skje.
Sett så bollen til side.

Finriv gulrøttene og legg dem i en bolle.

Lag deretter fine strimler med squash ved hjelp av en ostehøvel.

Etter ti minutter
Hell  av tomatjuicen fra sausen og soyaoljen fra sjampinjongen. Jo mindre fuktighet jo bedre.
(Tomatjuicen er fin å drikke :-)

Tilberedelse av lasagnen
Legg et lag med revne gulrøtter i bunnen av en springform. Legg så et lag med squashskiver oppå og 
deretter et lag med tomatsaus. Fortsett videre med et lag med sopp, tomatsaus og squash, for så å 
avslutte med revne gulrøtter på toppen.

Servering
Lasagnen serveres nylaget og frisk :-) 

*Dette er en fin rett som til fulle viser hvor smakfull og delikat en råkostrett kan gjøres.
 
*Her kan du også selv designe din egen lasagne ved å velge innholdet i lagene. Andre grønnsaker 
som passer godt er spinat og avocado. Et lag med nøttekrem gir også retten en god smak. Det ene 
du må passe på er at lagene, i form av grønnsakene, ikke inneholder for mye fuktighet.

                                                                                                                                           Lykke til !







 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season