Januar

Et nytt fantastisk år med nye muligheter og spennende opplevelser ligger foran oss. Hvordan ønsker du å begynne det nye året? Drømmer du kanskje om å bli litt sunnere og spise mer frukt og grønt? Eller er kosten din allerede sunn og næringsrik; full av stoffer som nærer kroppen din og fyller deg med energi og glede? 

Friskpresset juice er en lett og fin måte å servere frukt og grønt på. Om du ønsker den sunneste varianten, i form av en grønn juice, kan du lage den av friske, økologiske grønnsaker som en agurk, to stilker med selleri, noen blader med grønnkål, en bunt persille og annet grønt du har for hånden. Om du ønsker en friskere variant, smaker juice fra rødbeter og gulrøtter ekstra godt med sin søte smak. De fargerike grønnsakene kan både serveres hver for seg og blandes til en forfriskende gyllen drikk. Om du velger å lage ren gulrotjuice, er det lurt å beregne rundt en pakke med gulrøtter (750g) til et glass med juice. Fiberen som blir til overs fra gulrøttene kan så blandes i en salat, brukes som dekorativt fyll i sushi ruller eller spises i en bolle som den 

er med en smakfull dressing. Jo søtere gulrøttene er, jo mer smak blir igjen i fibrene. 

Mens grønnsakene passer best til å serveres som juice, egner frukt seg godt til å drikke som smoothie, med både saftjuicen og fiberen intakt. Men også i en frukt smoothie kan man blande inn litt grønt, eller en skje med spirulina og hvetegress; grønt pulver som er rikt på næring. Selv om fargen på smoothien umiddelbart blir grønn bevares den søte og friske smaken fra frukten. 

Smoothier og juice kan drikkes til en hver tid på dagen. Og du må gjerne lage en liter med grønn juice av gangen. Etter å ha drukket det første glasset nypresset, kan du helle resten av juicen i en glassflaske og sette den i kjøleskapet til senere. Et glass med friskpresset frukt og grønt er lett fordøyelig og tilfører kroppen verdifull næring.

Ha en riktig fin, strålende og sunn begynnelse på det nye året! :-)

 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season