Spagetti med tomatsaus

Delikat tilbehør til en proteinrik rett :-)

2 middel squash, 500g                                 2 porsjoner
1ts salt

6 tomater, 6dl
4 soltørkede tomater, bløtlagt
4 dl rød paprika

2 kløft hvitløk
4ss olivenolje
1ss frisk persille
2ts basilikum
2ts oregano

1ts salt
litt pepper

Spagetti
Skrell squashen med en ostehøvel.
Lag så tynne, lange skiver av den lyse delen.
Del hver skive i 2-3 spagettistrimler med bredde 1cm.

Legg strimlene i en stor bolle og strø salt over.
Bland godt og sett bollen til side.

Tomatsaus
Del tomatene i to, ta ut kjernen og del dem i biter.
Del paprika og de bløtlagte tomatene i biter. 
Legg deretter alt i blenderen og tilsett hvitløk, olivenolje, persille, salt og urter.
Blend til saus og hell av tomatjuicen.

Hell deretter av vannet til spagettien og klem resten av væsken ut.

Servering
Serveres nylaget og frisk :-)

*Oppskriften viser hvor lett man kan lage spagetti av zucchini, også kalt squash. 
Ved videre å legge strimlene i salt får de en myk og kokt konsistens. 
Saltet gjør også at det frigis vann som må tas bort.

*Når du lager tomatsaus kan du tilsette de urtene du liker best.





 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season