Nytt i Oktober

I denne fine høstmåneden passer det godt med en god dessert, som en parfait. Parfait er fransk og betyr "perfekt". Desserten serveres i et høyt og elegant glass hvor man kan se de forskjellige lagene, bestående av frukt/bær og krem. Den kan også tilberedes med forfriskende lag av frukt og iskrem. Desserten er en av favorittene mine, både på grunn av den friske, naturlige smaken fra frukt og bær og det fine fargespillet. Med delikate lag av solgul mango og vaniljekrem eller lagvis nyplukkede jordbær og sjokloladekrem, er den et vakkert syn. I tillegg til å være delikat er desserten også smakfull og lett å tilberede. Det hadde vært morsomt med et elegant, norskt navn på denne desserten.

raw food cuisine lages vaniljekremen av lyse nøtter og sjokoladekremen av avokado og kakaopulver, søtet med agave sirup. Jo lenger man blender avokado og kakao jo luftigere blir kremen.

Gode desserter kan også lages med frukt som druer, ananas, mango, kiwi og banan og serveres med lys krem og dryss av små 
hasselnøttbiter på toppen. Eller med vaniljeis laget av makademianøtter og ekte vanilje essens. Bringebærsaus av friske bær og agave, passer også fint til iskremen. Og om du ønsker en litt sunnere variant, kan det smake like godt med en skål med bokhvete crunch og frukt, toppet med krem og sjokoladesaus, overstrødd med nøtter.

Der noen liker det enkle, som å strø litt nøttebiter på toppen av kremen, lager de i gourmet verdenen ofte toppinger ved å blande pecan nøtter med rosiner eller fiken og krydder som kanel & muskatnøtt, samt litt agave for en søtere smak. Å ta et raw food kurs på et Culinarisk Gourmet Institutt, er som å møte en ny verden av ord og uttaler. Der vi her hjemme har desserter som sjokoladepudding og fruktsalat, møtes man i gourmet cuisine med navn som sundae og parfait; Moca Sundae og Strawberry Parfait 
- og andre ord fra det franske kjøkken.                                                                   Desserter kan også serveres på pene asjetter og i dessertskåler. 
Så delikat som frukt & bær er blir dessertene både elegante og morsomme å lage. 
Med et fargerikt utvalg av frukt og krem, toppet med litt nøtter, er det bare å bruke 
fantasien og hygge seg, slik jeg har gjort her. Med all den friske frukten og sommerens 
bær er dessertene også en glede å spise - og langt sunnere enn man skulle tro. 
Her en linken til Dessert Bildene :-)
  

                                                                                 Ha en fortsatt fin høst!
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season