Rødbeter er fargerike og gode, og fulle av livskraft og glede! En herlig energi som snart fyller deg når du spiser dem rå, i form av en bit i hånden, en smoothie eller som her servert i en suppe. Den flotte røde fargen setter umiddelbart preg på retten og er en god kilde til jern for vegetarianere.
Oppskrift, 2 porsjoner:
2 store rødbeter
4 brokkolibuketter
2 gulrøtter
2 små poteter
1 skive kålrabi
4 salatblader
litt alfa-alfaspirer
2ss hasselnøtter/mandler
1ss planteolje
1ss sitronsaft
1ts havsalt
1ts urtekrydder
litt pepper
8dl vann
Fremgangsmåte:
Del grønnsakene i små biter og buketter og legg dem i blenderen.
Tilsett vann, sitronsaft, krydder, olje og nøtter.
Blend til suppen får en fin og kremaktig konsistens.
Oppskriften gir rundt 1.5 liter suppe (5-6 glass).
Servering
Serveres nylaget og frisk.
*Rødbeter har en farge som umiddelbart setter farge på omgivelsene.
Det gjør at man også kan tilsette andre grønnsaker i suppen. Som alltid
når det gjelder den grønne menyen, er det bare å ta de grønnsakene
du har tilgjengelig. Alt passer sammen smaksmessig.