Sjokolademousse

En kremaktig og god mousse, laget av sunne og smakfulle ingredienser.
Med sine tre ingredienser er desserten både rask og enkel å lage.

Ingredienser                                                                  Porsjoner, 2 glass
4 modne avokado
2-3ss agave sirup
4-5ss rå kakaopulver*

Jordbær, ananas og valnøtter til pynt

Fremgangsmåte
Del avokadoen i to og ta ut kjernen. Ta deretter ut avokadokjøttet med en skje og legg det i blenderen.
Tilsett kakaopulver og agave sirup, og blend ingrediensene til en fin og myk mousse.
Fordel deretter moussen i to pene glass og pynt med jordbær, frisk ananas og små valnøttbiter.

Servering
Serveres som dessert, eller annen tid på dagen når man ønsker noe godt :-)

*For en mild smak, begynn med 4ss kakaopulver og smak deg frem.

*En sjokolademousse laget av avocado og kakao er mektig og passer best å serveres sammen med frisk frukt og bær. På det vis kan både moussen serveres i mindre porsjoner og frukten og bærene friske opp smaken.

*I et selskap med barn, vil jeg anbefale å lage små fruktskåler til barna og servere sjokolademoussen i en skål ved siden av. Da kan de som ønsker, smake på den med en skje. På det vis vil barna fort finne ut om de ønsker å ha den i fruktskålen sin eller ikke :-)

*Aroma og krydder som ellers kan tilsettes en sjokolademousse er vaniljedråper, 
appelsinessens, sitronjuice og krydder som passer til sjokolade.

**For sjokoladesaus, tilsett 0.5-1dl vann.

**For sjokoladeis, frys moussen og la den tine litt før servering.





 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season