Potetkaker

Hjemmelagede, ferske potetkaker smaker godt med smør og sukker.

800g poteter
2.5dl hvetemel
1ts salt

Fremgangsmåte:
Dampkok potetene, skrell dem og mos dem i en stor bolle.

Tilsett salt og mel. Potetkakene blir bedre jo mindre mel som brukes.

Del så deigen i 10 deler og kjevl emnene ut til runde lomper. La diameteren på kakene være lik stekepannen din eller 18-20cm til en takke. Bruk gjerne en rund tallerken til hjelp.

Stek deretter potetkakene på middels varme og tørt underlag til de får brune flekker.

Legg dem oppå hverandre på en rist etter hvert som de blir ferdig og dekk dem med et rent kjøkkenhåndkle.

Servering
Potetkakene serveres med smør og sukker*


* Prøv gjerne sukkeret fra kokosblomsten (Gula Java). Det har lav GI og fås
 i helsekostbutikken. Lønne- og agavesirup kan også brukes, for de som liker det.
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season