Ungdom - ernæring

Etter hvert som barna blir eldre (og trettere om morgenen), går mange til skolen uten å ha spist frokost. Noen har med seg en matpakke som de spiser til lunsj, mens andre kjøper mat i kantinen eller den nærmeste butikken. Ungdom er i en alder hvor de har penger og ønsker å bestemme over livet sitt selv. Dette medfører for mange daglig inntak av skolebrød, boller og brus, og småspising av usunne ting som sjokolade.

Om barnet ditt har vokst opp med gode kostvaner, vil det kunne komme tilbake til dem når det blir eldre. Det man en gang har lært blir for alltid værende i en. Men noen ganger trenger de unge også en påminnelse om hva den usunne kosten gjør med dem. De er fortsatt i vekst og trenger næring, og den er det lite av i hvetebakst. Til gjengjeld er det masse sukker.

Matpakkemeny
Mange spiser matpakken sin som før og er fornøyde med det, og det er fint. Men for de som ikke ønsker en matpakke, kan det være lurt å tenke litt nytt. Istedenfor brødskivene, kan man fylle et pitabrød med grønnsaker og ost eller kjøpe rundstykker med sammalt mel og lage en vegetarburger. De ligner begge på mat som er å få kjøpt og kan på det vis være mer naturlig for de unge å spise. En lunsjboks med salat er også ofte populært hos jentene. Så snakk med de unge, og hør om de kan tenke seg noen nye alternativer til lunsj.Nøkkelord; Ernæring ungdom

 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season