Vitaminer og mineraler til gravide

Som gravid er det noen vitaminer og mineraler som det er av stor betydning at du får i deg. Her kan du lese om hvilke det er og i hvilke matvarer de finnes. 

Tilskudd av folat 
Det anbefales å ta folattilskudd fra en måned før graviditeten til tre måneder etter, for å forebygge ryggmargsbrokk hos fosteret. Folat finnes ellers i grønne grønnsaker som spinat og broccoli, grove kornprodukter og frukt & grønnsaker. ( Folat er et B-vitamin.)

D-vitamin 
Via solen får man D-vitamin. Det anbefales også å ta vitamintilskudd. D-vitamin er spesielt viktig i vinterhalvåret når det er lite sol.

Omega-3
Happy Delight, Udos choice og andre oljer er kilder for Omega-3. De kan kjøpes i helsekostbutikker.

Kalsium
Grønne grønnsaker, grove kornprodukter, mandler og spinat inneholder kalsium. I likhet med ris-og soyamelk tilsatt kalsium.

Jern
Jern finnes i grove kornprodukter, spinat og grønne grønnsaker. Jern opptas best sammen med C-vitamin. Så drikk et glass juice eller spis noen skiver med paprika ved siden av brødmåltidet. Jerntilskudd bør tas ved lite jernlager, etter foreskrift fra lege. 

De ovennevnte vitaminene og mineralene er alle viktige for fosterets utvikling og vekst. Kalsium er nødvendig for utviklingen av skjelettet til den lille, mens D-vitamin trengs for å ta kalsium opp. 
Omega-3 er videre viktig for utviklingen av hjernen til fosteret, mens jernet gjør at cellene får oksygen.

Om du har noen spørsmål om kostholdet ditt, så ta gjerne kontakt med jordmor eller legen din. 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season