Grønnkålsalat med paprika

Grønnkålsalaten er god og smaker utmerket sammen med en nøttepaté. 
Når kålen skjæres i tynne strimler og marineres, får den en myk og saftig konsistens.

Ingredienser                                          2 porsjoner
4 grønnkålblader
1 1/2ts olivenolje
1 1/2ts frisk sitron juice
1/8 ts salt
1/2 rød paprika i biter
1ss pinjenøtter
1ss oliven i skiver
dash pepper (valgfritt)

Fremgangsmåte
Fjern stilken fra bladene.
Rull grønnkålbladene sammen og skjær dem i tynne strimler. Skjær strimlene deretter over på midten så de ikke blir for lange. 

Legg kålen i en stor bolle og tilsett olivenolje, sitronjuice og salt.
Bland det godt med hendene dine så oljen kommer inn i de grønne bladene.

Tilsett paprika og pinjenøtter og bland forsiktig.

La bollen stå i 10 minutter i romtemperatur før servering.

Servering
Salaten kan serveres som tilbehør til patéer og middagsretter.

*Kålen kan oppbevares i kjøleskapet i tre dager i en lukket beholder. 
La den bli romtemperert før servering.

Oppskrift: Jennifer Cornbleet, California (Engelsk navn: Mediterranean Kale.)


 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season