Frukt & grønt

Fordelene ved å spise frukt og grønnsaker, slik de er fra naturens side, er mange. Først og fremst fordi de har alle næringsstoffene sine i behold. 
Næringsmessig er fordelingen slik:

* Frukt inneholder mest vitaminer og grønnsaker mest mineraler.

- Siden rå mat inneholder mer næringsstoffer, i form av vitaminer og mineraler, enn kokt mat, får man mer næring fra mindre mengde mat.
- Frukt og grønt viser seg også å inneholde nyttige enzymer som hjelper til med fordøyelsen.
- Det høye innholdet av fiber gjør at maten transporteres fortere gjennom tarmsystemet.
- God fordøyelse gir god helse.

- Kroppen består av rundt 70% vann. Frukt inneholder tilsvarende mye vann og samsvarer med denne balansen. Frukt er slik sett også rensende for kroppen.
- Et kosthold med mye frukt og grønt gjør en lettere i kroppen og gir i det hele et bedre og lysere liv :-) 
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season