Nøttepaté med dill

Pinjenøtter er en myk nøttesort som lett blir til en kremaktig paté.

2 1/2dl pinjenøtter (150g)
6 dl vann (bløtlegging)

2ss vann
2ss dill
2ts sitronsaft
1ts hvitløk
litt havsalt

Skyll og bløtlegg nøttene i 4 timer.

Etter bløtleggingen:
Hell av vannet og skyll nøttene.

Mal nøttene i en mandelkvern.

Legg deretter nøttemassen, dill, sitronsaft og krydder i blenderen. 
Tilsett litt vann, kun den mengden som trengs for å blende nøttene til krem.

Blend til kremen er myk og fin.

Oppskriften gir en liten skål med postei.

Servering
Nøttepatéen kan spises på flatbrød og brukes som dipp til rå grønnsaker.

*Pinjenøttene og dillen gir kremen en nydelig smak :-)
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season