Mandelmelk

Mandelmelk kan drikkes som den er, serveres til frokost og brukes til desserter.
På bildet er den hvite og lyse varianten, laget av mandler uten skall.

2dl mandler, med eller uten skall
6dl vann

Bløtlegg mandlene i vann i rundt 12 timer.

Etter bløtleggingen, hell av vannet og skyll mandlene.

Andre ingredienser:
6dl vann*
søtning: Her kan du velge mellom 1 banan, 1ts vaniljesukker eller 2-3 dadler.

Fremgangsmåte
Ta 4dl av vannet, mandlene og søtningsmiddelet i blenderen og blend til en jevn konsistens.Tilsett deretter resten av vannet (2dl) og blend igjen.

Legg en nøttemelkpose over en middel stor bolle og hell mandelmelken ned i den. 
Lukk posen og press melken ut av posen og ned i bollen med hendene.
Hell melken så over i en ren flaske med lokk og sett den i kjøleskapet.

*Om du ønsker en tykkere melk, er det bare å redusere vannmengden.

Servering
Melken serveres til frokost, til desserter og der en ellers bruker melk.

*Holder 3-4 dager i kjøleskapet i en flaske/et glass med lokk.

*Melken vil skille seg, så det er lurt å røre rundt med en skje før bruk.

*Mandler er basiske og gode for helsen :-)
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season