På bildet er den hvite og lyse varianten, laget av mandler uten skall.
2dl mandler, med eller uten skall
6dl vann
Bløtlegg mandlene i vann i rundt 12 timer.
Etter bløtleggingen, hell av vannet og skyll mandlene.
Andre ingredienser:
6dl vann*
søtning: Her kan du velge mellom 1 banan, 1ts vaniljesukker eller 2-3 dadler.
Fremgangsmåte
Ta 4dl av vannet, mandlene og søtningsmiddelet i blenderen og blend til en jevn konsistens.Tilsett deretter resten av vannet (2dl) og blend igjen.
Legg en nøttemelkpose over en middel stor bolle og hell mandelmelken ned i den.
Lukk posen og press melken ut av posen og ned i bollen med hendene.
Hell melken så over i en ren flaske med lokk og sett den i kjøleskapet.
*Om du ønsker en tykkere melk, er det bare å redusere vannmengden.
Servering
Melken serveres til frokost, til desserter og der en ellers bruker melk.
*Holder 3-4 dager i kjøleskapet i en flaske/et glass med lokk.
*Melken vil skille seg, så det er lurt å røre rundt med en skje før bruk.
*Mandler er basiske og gode for helsen :-)