Positive sider ved vegetarkost
Årsaken til at man ønsker å spise vegetarisk kost er forskjellige. Noen blir vegetarianere fordi de er glad i dyr, andre på grunn av helsen sin eller for å verne miljøet.
Et vegetarisk kosthold inneholder mye frukt og grønnsaker, i likhet med linser og bønner. I tillegg spiser man maten mest mulig slik den er fra naturens side med et variert innslag av frisk frukt, bær, grønnsaker, nøtter og mandler.
De positive sidene ved vegetarkost er at den inneholder mye fiber, vitaminer & mineraler, antioksidanter og mindre mettet fett enn vanlig kost. Helsemessig holder man seg derfor friskere når man spiser plantekost.
Å spise økologisk mat har også sine fordeler. De økologiske grønnsakene dyrkes i ren jord, uten sprøytemidler og kjemikalier. På det vis bevarer de alle vitaminene og mineralene sine. Ved å spise økologisk gir man kroppen den beste næringen, samtidig som man tar vare på naturen.
Fordelene er mange ved å være vegetarianer. Plantekosten gjør oss gladere og lettere i kroppen, gir oss mer energi, klarere tanker og et lysere sinn.
Nøkkelord; Ernæring - Vegetarisk & økologisk