Sitron

Sitronsaft formidles i dag av enkelte å være basisk.

Sitron er surt, noe vi alle vet som har spist sitronskiver.
I fysiologiboken min fra grunnfaget i medisin, har sitronsaften en surhetsgrad på nær 2, dvs rundt magesyrens. Når sitronen puttes i munnen, svir sitronsyren så sterkt at det umiddelbart utløser spontane grimaser som klart formidler - dette var surt!!!
Deretter svelges sitronskiven / saften og sendes ned i spiserøret, før den ankommer magen og blandes med den sure magesaften - for etter en tid å gå videre til tynntarmen og blandes med fordøyelsesenzymene fra pancreas. 
Om det her skjer en kjemisk reaksjon som gjør sitronen basisk, har ingen ernæringsekspert kunnet svare meg på. Men da bukspyttet er basisk, hjelper det kanskje litt på vei.

En av teoriene formidler at endringen skjer på celleplan. Hvorvidt endeproduktet er basisk har derimot liten betydning med tanke på all skaden sitronen har påført organismen på sin vei gjennom kroppen. Så om du har stor syreproduksjon, eller føler du har for mye syre i kroppen, anbefaler jeg deg å ikke spise sitron. Da er det bedre å spise mat som virker basisk fra første bit i munnen, som rå grønnsaker.

Om du derimot har en god syre-base balanse må du gjerne tilsette sitronsaft i maten din :-)
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season