Oppskrift2dl sesamfrø, bløtlagte
1 moden banan
5dl vann
evt litt friskpresset eplejuice
Fremgangsmåte:
Skyll frøene, legg dem i vann og la de spire i 6 timer.
Hell så av vannet, skyll frøene og legg dem i blenderen sammen med bananen, delt i biter.
Blend til krem.
Tilsett vann og blend til melk.
Oppskriften gir 3-4 glass sesammelk.
Servering
Sesammelken drikkes som den er eller spises til frokostblandingen. Rør gjerne litt i melken før servering.
*Sesammelken kan stå kjølig i noen dager.
*Sesammelk kan også lages med avskallede frø. Det gir en lysere melk og mildere smak. Men næringen som sitter i skallet vil gå tapt. Melken kan da lages uten å
bløtlegge frøene først.
Spiring
For å få best utbytte av næringen i frøene, kan man legge dem i vann og spire
de i rundt 6 timer, før melken lages. Fordelene ved bløtlegging er:
- bedre tilgang til frøenes næring og mineraler, som kalsium
- lettere fordøyelig
- tar bort noe av den bitre smaken i skallet
Vannet som sesamfrøene har ligget i er bittert og må skylles bort etter
bløtleggingen.
*Sesammelk søtet med banan, er en fin måte å få i seg de små, næringsrike frøene på.