Komler er god vestlandsmat som mange av oss har spist siden vi var små. Her serveres de med grønnsaker og vegetar tilbehør.
800g rå poteter
2-3 kokte poteter
2dl bygg- eller hvetemel
1ts salt
Lettsaltet vann eller grønnsakskraft
Fremgangsmåte:
Skrell og riv de rå potetene. Klem deretter ut vannet med et håndkle
eller hendene.
Tilsett de kokte potetene, salt og 1,5dl av melet. Bland det hele til det henger sammen og tilsett mer mel ved behov*
Form runde boller med en skje og hånd.
Legg bollene i kokende, lettsaltet vann og la dem småkoke under lokk i 45min.
Servering
Komlene serveres nykokte med marinert tofu, kålrabi og gulrøtter
- og smør & salt.
De smaker også godt med kålrabistappe og kokekraft.
*Komlene skal verken være for faste eller for løse. Prøv gjerne med
en først. Når komlen legges i vann, skal den flyte opp etter kort tid.