Blomkål med marinert tofu

1 stort blomkålhode  (3-4 porsjoner)

4ss plantemargarin
4ss hvetemel
6dl rismelk*

250g marinert tofu
2 gulrøtter

1ts havsalt
     pepper

litt persille til pynt

Tilberedning:
Kok blomkålhodet til det såvidt er mørt, rundt 10-12min.

Lag hvit saus ved å blande hvetemelet med 2dl av melken i en shake.

Smelt smøret i en gryte og tilsett blandingen med mel og melk 
under omrøring. Spe på med resten av melken.
(3dl av melken kan byttes med 3dl av kokevannet fra blomkålen)*

Kok opp og la det småkoke i 5-6min, rør jevnlig.
Smak til med salt og pepper.

Hell så av vannet til blomkålen og legg den på et serveringsfat.

Hell sausen over blomkålen og legg deretter biter av marinert tofu 
og strimler av rå gulrøtter rundt kålen. Pynt med frisk persille.

Servering
Blomkålen kan serveres som den er, med kokte poteter eller flatbrød. 

*Blomkål finnes i mange størrelser, fra de små til de store.
Om du bare trenger 1-2 porsjoner, kan du velge et mindre blomkålhode 
og halvere sausen og tilbehøret.

*Marinert tofu kan kjøpes i helsekostbutikker.

 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season