En smakfull og lettvint middag med mange fine farger:
2 gulrøtter1 rød paprika
1 gul paprika
200g brokkoli
200g sukkererter
500g sjampinjong (20stk)
2 ts ingefær
1 ss soyasaus
50g peanøtter
salt og pepper
Skjær grønnsakene i strimler og del brokkolien i små buketter.
Varm olje (raspolje eller olivenolje) i en wok.
Legg grønnsakene og sjampinjongen i pannen og fres dem ved høy temperatur i 2-3 minutter under omrøring. Tilsett ingefær, soyasaus og peanøtter. Og smak til med salt og pepper. Oppskriften er til 2-3 personer.
Retten serveres med ris eller brød. Velbekomme!
Om du ikke har alle grønnsakene for hånden, gjør det ingenting. I en wok kan du bruke de grønnsakene du har i skapet. Soyasausen kan videre byttes med kokosmelk eller soyafløte som gir en mildere smak. Ananas og banan gir videre en frisk og søt smak til retten, i likhet med litt mango. Prøv deg gjerne litt frem med grønnsakene og finn den sammensetningen du liker best. Dette er både en delikat, morsom og næringsrik rett.