Kålstuing 4 porsjoner

800g hodekål
8dl vann

4ss plantemargarin
4ss hvetemel
6dl rismelk*
1ts havsalt
litt pepper

Del kålen i strimler og kok den i vann i 15min.

Hvit saus
Bland hvetemelet med 2dl av melken i en shake.

Smelt smøret i en gryte og tilsett blandingen med mel og melk 
under omrøring. Spe på med resten av melken.
(2dl av melken kan byttes med 2dl av kokevannet til kålen)*

Kok opp og la det småkoke i 5-6min, rør jevnlig.
Smak til med salt og pepper.

Hell av vannet til kålen.

Hell sausen over kålen og bland det hele til en god stuing.

Servering
Kålstuingen kan serveres til linsekaker, soyabønner, tofu, 
vegetarpølser og annet.


Middagstallerken

Tofukaker servert med nykokte poteter, kålstuing og revne gulrøtter.

Middagen kan i tillegg til den hvite sausen fra stuingen, 
spises med plantemargarin til potetene.

*Tofukaker med grønnsaker og spelt fås kjøpt i helsekostbutikker.

 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season