Brokkolipaté

En velsmakende grønn postei som kan brukes til det meste.

6dl brokkolibuketter
3dl hjertesalat :-)

1dl valnøtter (bløtlagt i 6 timer)

1/2dl vann
1ss planteolje
2ts sitronsaft
1ts hvitløk
1ts havsalt
litt pepper

Fremgangsmåte:
Skyll de bløtlagte valnøttene og la vannet renne godt av.
Legg de deretter i blenderen og blend til de er finmalte. 
(Nøttene kan også males slik de er, uten bløtlegging)

Del brokkolien i små buketter og salaten i biter.

Hell vannet over nøttene i blenderen og legg grønnsakene i.
Tilsett sitronsaft, olje, hvitløk, havsalt og pepper. Smak til med evt mer salt og 
hvitløk underveis.

Blend til en glatt og fin krem :-)

Oppskriften gir en skål med postei.

Servering
Patéen smaker nydelig til sesamknekkebrød og flatbrød, som dressing over salaten, smørepålegg til tortillaen, og som dipp til rå grønnsaker.

*Posteien kan oppbevares 2-3dgr i kjøleskapet i et glass med lokk.

*Brokkoli inneholder mye helsebringende grønn klorofyll, C-vitamin og kalsium.
Mørkegrønne bladgrønnsaker er også en god kilde til jern.

Tips
*Jo mindre biter du deler grønnsakene i, og jo mindre porsjoner du blender, jo fortere 
går det. Så begynn med et utvalg av grønnsakene og tilsett mer etter hvert.

*La blenderen din få små pauser underveis, slå den av hvert 3-dje minutt, og la den 
få hvile og kjøle seg ned, før du fortsetter. Dette gjelder også nye blendere.
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
SØK Butterfly Season