En sunn paté med spirede linser.
2dl grønne linser
8dl vann
Skyll linsene og bløtlegg dem i 12 timer.
Skyll dem deretter igjen, og la de spire i 2 dager (skyll morgen og kveld).
Linsene vil 3-4 dobles i størrelse.
Etter spiringen:
6-7dl spirede linser
2ss hasselnøtter/planteolje
1dl vann
1-2ts sitronsaft
1-2ts havsalt
litt pepper
Fremgangsmåte:
Legg de spirede linsene i blenderen sammen med nøttene.
Tilsett vann, sitronsaft og krydder.
Blend til en jevn og glatt postei. Tilsett mer vann ved behov.
Oppskriften gir en skål med linsepaté.
Servering
Posteien smaker godt på flatbrød og som tilbehør til en salat.
*Av krydder kan man også bruke tomat, paprika, basilikum etc.
*Linser inneholder mye protein og passer derfor godt ved siden av en grønn salat.