Sommerdessert til varme, lyse dager...
Tertebunn 4 små former eller en rund 5dl kokosmel (små flak)
0.5dl dadler (små biter)
Fyll
Jordbær, bringebær, ananas... Frukt og bær etter eget ønske :-)
Fremgangsmåte
Bunn
Blend kokosflak og dadler til konsistensen holder godt sammen.
Legg så bakepapir i bunnen av terteformene (diameter 8cm) og fordel blandingen i formene.
Begynn med å lage en fin kant og deretter bunnen.
Sett formene i kjøleskapet mens du lager fyllet.
*Det beste er å ha terteformer med løs bunn.
Fyll
Her kan du velge om du vil la frukt/bær ligge på et lag med lys krem, eller fylle terten med bær og servere en jordbærsaus ved siden.
Saus
Blend jordbær -eller bringebær i blenderen. Om ønsket, tilsett litt agavesirup.
Hell bærene så over i en nøttemelkpose med en bolle under.
Press bær og juice gjennom posen og ned i bollen. Bruk gjerne en slikkepott
mot slutten for å få all saften ut.
Sausen serveres avkjølt og kald.
Servering
Dekorer bærene pent i terteformen og server tertene med frisk jordbær-
eller bringebærsaus :-)
Vanilje- nøttekrem
2dl pinjenøtter
0.5dl vann
2ss agavesirup
1-2ts vaniljepulver
Mal pinjenøttene i en mandelkvern.
Legg alle ingrediensene i blenderen og blend til en jevn og fin krem.
Tilsett 1ss vann ved behov.
Servering
Legg et lag med nøttekrem i bunnen av terten og dekorer over med friske bær :-)
*
Bringebærsorbet og andre sorbet med en blanding av frukt/bær og banan er også dekorativt og fint til fyll.
*Most banan kan brukes som fyll under bærene, om retten serveres umiddelbart før bananen blir brun.
*Tertebunnen er laget etter en oppskrift fra California og nøttekremen inspirert av Jennifer :-)